• POLITIKA PRIVATNOSTI

    Oglas2Go , izuzetno cijeni privatnost svakog posjetitelja i korisnika usluga našeg portala Oglas2Go

     

     

    Načela poslovanja s privatnim podacima

    Vaša privatnost nam je vrlo važna.

     

    Pazimo na osobne podatke koje zatražimo od vas i na osobne informacije koje prikupimo kroz vaše korištenje naših usluga.

    Osobne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko imamo razlog za to.

    Cilj nam pojednostavniti upravljanje informacijama kako bi vi što lakše kontrolirali koje informacije želite podijeliti javno, a koje ne.

    Cilj nam je postići potpunu transparentnost o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke.

    U nastavku se nalazi naš Pravilnik o Privatnosti, koji uključuje i pojašnjava ta načela.

     

     

     

    Tko smo mi i što ovaj Pravilnik pokriva

    Mi smo Oglas2Go sa sjedištem u Zagrebu koja nudi oglašavanje putem interneta.

     

    Ovaj Pravilnik o Privatnosti Podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo kada

     

    koristite našu uslugu, bilo da se radi o mobilnoj ili web aplikaciji.

     

    Kroz ovaj Pravilnik, koristit ćemo termin pod “zaštita podataka” kao zajednički naziv za našu

     

    web aplikaciju i mobilne aplikacije.

     

    U nastavku je objašnjeno kako prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše podatke, zajedno s opcijama koje imate u vezi kontroliranja tih podataka.

     

     

     

    Informacije koje prikupljamo

    Osobne podatke prikupljamo samo onda kada ih trebamo za pružanje usluga. Primjerice, kako

     

    bismo vam pružili pristup aplikaciji, komunicirali s vama ili poboljšali naše usluge.

     

     

     

    Prikupljam podatke koje upisuješ prilikom:

     

     

     

    registracije, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca,

     

    komunikacije s drugim korisnicima kroz Oglas2Go  poruke,

     

    pružanja podrške, savjeta ili odgovora na prigovore,

     

    plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava,

     

    drugih aktivnosti na Oglas2Go.

     

    Osobne podatke prikupljamo na način: automatski kroz korištenje naših servisa.

     

     

     

    Informacije koje nam dostavite

    Količina i vrsta informacija ovisi o kontekstu i načinu na koji koristimo informacije. Evo nekoliko primjera:

     

    -Osnovni podaci računa te informacije o transakcijama i naplati: od vas tražimo

     

    osnovne informacije kako bismo postavili vaš korisnički račun, te izraditi račun za

     

    korištenje naših usluga. Primjerice, trebat će nam vaše ime, email adresa i broj

     

    telefona, te zakonski određeni podaci za izradu računa za korištenje usluga, te podaci o

     

    vašoj kreditnoj kartici ukoliko ako naše usluge plaćate putem kreditne kartice.

     

    -Podaci o vašem poslovanju: kako bismo vam mogli pružiti naše usluge zatražit ćemo

     

    neke informacije o vašem poslovanju. Primjerice, naziv, lokaciju i tip prodajnog

     

    mjesta, cjenik vaših proizvoda i usluga, imena korisnika koji će izdavati račune i

     

    slično.

     

    -Komunikacija s nama: moguće je da ćemo zatražiti vaše informacije pri

     

    komunikaciji s našim timom za podršku korisnicima po pitanju podrške, prilikom

     

    odgovaranja na ankete ili kod pitanja o našoj aplikaciji na našim društvenim profilima.

     

     

     

    Informacije koje prikupljamo automatski

    Na ovaj način prikupljamo informacije automatiziranim putem:

     

    -Informacije iz zapisnika: Kao i većina pružatelja mrežnih usluga, prikupljamo

     

    informacije koje obično omogućuju web preglednici, mobilni uređaji i poslužitelji. To

     

    su primjerice vrsta preglednika, IP adresa, jedinstveni identifikatori uređaja, jezična

     

    sklonost, web mjesto za referiranje, datum i vrijeme pristupa, operativni sustav, i

     

    informacije o mobilnoj mreži. Ti podaci se prikupljaju kada koristite naše usluge.

     

    -Informacije o korištenju: Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga. Na

     

    primjer, prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici obavili na web

     

    lokaciji – drugim riječima, saznajemo tko je što učinio i kada je što učinio u korištenju

     

    naše usluge. Također prikupljamo informacije o tome što se događa kada

     

    upotrebljavate naše usluge (npr.korištenje pojedinih opcija, način korištenja opcija, itd.)

     

    zajedno s informacijama o uređaju (npr., veličina zaslona mobilnog uređaja, naziv

     

    mobilne mreže i proizvođača mobilnih uređaja). Ove nam informacije koriste kako

     

    bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge kako bismo ih mogli poboljšati.

     

    -Informacije o lokaciji: Možemo odrediti približnu lokaciju vašeg uređaja prema

     

    vašoj IP adresi. Prikupljamo i upotrebljavamo te informacije kako bismo izračunali

     

    koliko osoba koristi naše usluge iz određenih geografskih regija.

     

    -Pohranjene informacije: Moguće je da pristupimo informacijama pohranjenima na

     

    vašem mobilnom uređaju putem naše mobilne aplikacije. Pristupamo ovim

     

    pohranjenim podacima putem dozvola operacijskog sustava vašeg uređaja.

     

    Informacije s kolačića i drugih tehnologija: Kolačić je mala količina podataka

     

    spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično

     

    spremaju vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije,

     

    kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji

     

    pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene

     

    vašim potrebama. Web stranice nemaju memoriju. Ako surfate od kartice do kartice

     

    unutar web stranice, nećete biti prepoznati kao isti korisnik na svim karticama.

     

    Kolačići omogućuju web stranici da prepozna vaš web preglednik.

     

     

    Kako koristimo podatke

    Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

     

     Da bismo vam pružili naše usluge, primjerice, postavljanje i održavanje vašeg računa,

     

    pohranu informacija o vašem poslovanju i izdanim računima, ili naplatu za bilo koju

     

    od naših usluga;

     

    Za dodatno razvijanje naših usluga – primjerice dodavanjem novih značajki koje

     

    smatramo da će korisnicima biti potrebne ili će im pomoći da učinkovitije upravljaju

     

    svojim poslovanjem;

     

    Za praćenje i analiziranje trendova i bolje razumijevanje interakcije korisnika s našim

     

    uslugama, što nam pomaže u poboljšanju naših usluga i olakšavanju njihova korištenja;

     

    Za praćenje i zaštitu sigurnosti naših usluga, otkrivanje i sprečavanje prijevara i drugih

     

    nezakonitih aktivnosti, itd.

     

    Kako bismo s vama podijelili informacije o ponudama i promocijama vezanima uz

     

    naše usluge za koje smatramo da biste bili zainteresirani.

     

    Kako bismo prikupili povratne informacije od vas ili vas informirali o novostima u

     

    našim uslugama.

     

    Kako bismo personalizirali vaše iskustvo korištenja naših usluga.

     

     

     

    Dijeljenje podataka

    Mi ne prodajemo osobne informacije naših korisnika!

     

    Informacije o korisnicima dijelimo samo u ograničenim okolnostima, koje su navedene u

     

    nastavku, uz odgovarajuće mjere zaštitite:

     

    -Podružnice, zaposlenici i vanjski suradnici: Možemo otkriti informacije o vama

     

    našim podružnicama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski

     

    suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili

     

    obradu informacija u naše ime. Od naših podružnica, zaposlenika i vanjskih suradnika

     

    zahtijevamo da poštuju Pravilnik o Privatnosti Podataka koje dijelimo s njima.

     

    Vanjski partneri: Možemo dijeliti vaše podatke s vanjskim dobavljačima koji trebaju

     

    znati te informacije kako bi nam omogućili pružanje usluge. Ova grupa obuhvaća

     

    dobavljače poput pružatelja usluga plaćanja koji obrađuju podatke o kreditnoj i

     

    debitnoj kartici. Svi vanjski partneri obvezni su poštivati Pravilnik o Privatnosti

     

    Podataka.

     

    -U slučaju zakonske obveze: U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je

     

    neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaši

     

    osobni podaci bit će podijeljeni s nadležnim tijelima. Možemo otkriti vaše podatke kao

     

    odgovor na sudski nalog ili drugi legitimni zahtjev od strane države.

     

    -Poslovni transfer: U slučaju spajanja s drugom firmom, prodaje imovine tvrtke ili

     

    stjecanjem cijelog ili dijela poslovanja od strane neke druge tvrtke, ili u slučaju da

     

    Oglas2Go prestane poslovati ili uđe u stečaj, informacije o korisniku mogle bi se

     

    smatrati imovinom koja se prenesi ili koju stječe treća strana. Ako se bilo koji od tih

     

    događaja dogodi, ovaj se Pravilnik o Privatnosti Podataka nastavlja primjenjivati na

     

    vaše podatke, a stranka koja prima vaše podatke može nastaviti upotrebljavati vaše

     

    podatke u skladu s ovim Pravilnikom.

     

    -Združene i neidentificirane informacije: Možemo dijeliti podatke koji su združeni

     

    ili opravdano neidentificirani (ogoljeni), tako da se informacije ne mogu razumno

     

    koristiti za identifikaciju osobe. Na primjer, možemo objaviti združene statistike o

     

    upotrebi naših usluga.

     

     

     

    Sigurnost

    Iako nijedna mrežna usluga nije 100% sigurna, ulažemo maksimalni trud u zaštitu vaših

     

    podataka od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja i poduzimamo razumne

     

    mjere za to. Koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure kako bismo zaštitili osobne

     

    podatke koje nam dajete. Također koristimo sigurnosne postupke i tehnička i fizička

     

    ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.

     

     

     

    Opcije

    Imate nekoliko opcija kontrole kad se radi o vašim podacima:

     

     

     

    -Ograničenje podataka koje unosite: ako otvarate račun s nama, možete odabrati da

     

    ne dajete opcionalne informacije, već samo one obvezne. Imajte na umu da, ako ne

     

    navedete te informacije, neke značajke naše usluge možda neće biti dostupne.

     

    -Ograničenje pristupa podacima na mobilnom uređaju: Operativni sustav mobilnog

     

    uređaja trebao bi vam omogućiti da prekinete našu mogućnost prikupljanja

     

    pohranjenih podataka ili podataka o lokaciji putem naših mobilnih aplikacija. Ako to

     

    učinite, možda nećete moći koristiti određene značajke.

     

    -Kontrola elektroničke komunikacije: možete odbiti primanje naših promotivnih

     

    poruka. Ako isključite promotivne poruke i dalje vam možemo slati druge poruke,

     

    poput onih o vašem računu i zakonskim obavijestima.

     

    -Odbijanje kolačića u postavkama preglednika: obično možete postaviti preglednik

     

    za uklanjanje ili odbijanje kolačića preglednika prije korištenja naše usluge, ali imajtena umu da određene značajke aplikacije možda neće funkcionirati ispravno bez

     

    kolačića ili neće u potpunosti biti prilagođene vašim preferencama.

     

     

     

    PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA)

     Ti si vlasnik svojih podataka i imaš pravo na informaciju koje podatke čuvam ili obrađujem te

     

    možeš poslati zahtjev za dodatne informacije.

     

    Zahtjev mogu odbiti ako ne mogu potvrditi tvoj identitet kao vlasnika osobnih podataka ili

     

    postoji neko drugo ograničenje.

     

    Svoje podatke možeš vidjeti u sučelju za registrirane korisnike "Moj Profil".

     

    Ako želiš više informacija ili nisi registrirani korisnik Oglas2Go pošalji te nam zahtjev pisanim

     

    putem na moju adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

     

     

     

    PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

     

     Važno je da imaš točne podatke, povremeno ih provjeri.

     

    Kako bih ti pomogao mogu provesti i provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski

     

    dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih

     

    podataka.

     

    Zahtjev za ispravak mogu odbiti ako ne mogu potvrditi tvoj identitet kao vlasnika osobnih

     

    podataka, a obavijestit ću te ako postoji neko drugo ograničenje za ispravak.

     

    Slat ću ti podsjetnike o važnosti korištenja ispravnih podataka, molim te da svoje podatke

     

    ispraviš kroz sučelje "Moj Profil"

     

    Ispravak podataka koje koristim za osnovnu identifikaciju (adresa elektroničke pošte, OIB)

     

    možeš ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u tvom

     

    korisničkom računu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

     

     

     

    Ostale stvari koje biste trebali znati

     

     Prijenos informacija

     

    Oglas2Go pruža usluge na globalnoj razini. Osobni podaci mogu se prenijeti

     

    dobavljačima i trećim stranama, koji mogu uključivati internacionalne prijenose osobnih podataka zemljama čiji se zakoni o zaštiti podataka razlikuju od onih u zemljama članicama

     

    Europske unije. Pristupanjem aplikaciji ili korištenjem usluga ili pružanjem informacija na

     

    drugi način, pristajete na obradu, prijenos i pohranu podataka u Hrvatskoj i drugim državama.

     

     

     

    Promjene Pravilnika o Privatnosti Podataka

     

     Iako će većina promjena vjerojatno biti malena, Oglas2Go može s vremena na vrijeme

     

    mijenjati svoj Pravilnik o Privatnosti Podataka. Oglas2Go potiče posjetitelje da često

     

    provjeravaju ovu stranicu za bilo kakve izmjene u Pravilniku o Privatnosti Podataka. Ako

     

    dođe do izmjena, obavijestit ćemo vas (primjerice, dodavanjem izjave na našu web stranicu ili

     

    slanjem obavijesti putem e-pošte). Vaša daljnja upotreba usluga nakon bilo kakve promjene u

     

    ovom Pravilniku predstavljat će vaš pristanak na takvu izmjenu.

     

     

     

    Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka prikupljenih kroz naše usluge?

     

     Oglas2Go., sa sjedištem u Zagrebu, kontrolira obradu osobnih podataka

     

    prikupljenih u svrhu pružanja usluge.

     

    U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje

     

    netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na

     

    prijenos podataka.

     

    Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u

     

    vezi s obradom vaših osobnih podataka kroz našu uslugu, molimo da nas kontaktirate putem

     

    e – pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

     

    Pritužbe u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane Oglas2Go mogu se također

     

    uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

     

    Za ostvarivanje Vaših prava te sva pitanja vezana za Politiku privatnosti, molimo obratite se

     

    našem službeniku za zaštitu podataka na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.